לבחור את הקפה הנכון – פולי קפה

תחום הקפה הוא רחב מאוד. ישנם גורמים רבים המשפיעים על טעם הקפה, כמו למשל: סוג פולי הקפה, טריות הפולים, אם הקפה נעשה במכונה או ידני, רמת הקלייה וכו'. למעשה, טעם הקפה יכול להשתנות בהתאם לסוג ולאופן ההכנה, כך שאין טעם אחד שכולם יאהבו באותה המידה. ההמלצה היא להתנסות בסוגים שונים, ולבחור בקפה המתאים על פי ניסוי ותהייה. או לחילופין, לבחור את הקפה על פי הטעם האישי. 

הקפה צריך להיות מותאם לשיטת ההכנה

ישנן כמה שיטות בהן ניתן להכין קפה, למשל כמו מכונת אספרסו, מקינטו, אירופרס ועוד. טעם הקפה משתנה בהתאם לאופן ההכנה – שמשתנה בהתאם לטמפרטורה, זמן ולחץ. להלן הדרכים הקיימות להכנת קפה: 

  • מקינטה: טמפרטורה בינונית, לחץ בינוני וזמן הכנה קצר.
  • מכונת אספרסו: טמפרטורה גבוהה, לחץ גדול וזמן הכנה קצר.
  • אירופרס: טמפרטורה גבוהה, לחץ בינוני וזמן הכנה בינוני. 
  • קולד ברו: טמפרטורה נמוכה, לחץ נמוך וזמן הכנה ארוך מאוד.
  • קפה שחור/טורקי: טמפרטורה גבוהה, לחץ נמוך וזמן הכנה בינוני.

רמת הקלייה

רמת הקלייה של פולי הקפה משפיעה משמעותית על טעמו של הקפה. קלייה איטית יותר של פולי הקפה תגרום לטעם אחיד יותר של הקפה, מה שיבוא לידי ביטוי בטעמים מאוזנים יותר ומיצוי מקסימלי של טעמי הקפה, כך שהערכים התזונתיים של הקפה וסוג הטעם שלו יישמר.

מאפייני טעם

ישנם גורמים רבים המשפיעים על טעם הקפה, כגון: זמן החליטה, אופן הטחינה, טמפרטורת החליטה ועוד. להלן גווני הטעם שבהם כדאי להתמקד כשבוחרים קפה:

  • מתיקות הקפה
  • רמת חמיצות (רבים מעדיפים חמיצות נמוכה ככל הניתן)
  • ארומה שוקולדית (קקאו) 
  • טעם פירותי
  • טעם אגוזי

עוצמת הקפה

עוצמת הקפה יכולה להשתנות בהתאם לזן הקפה, אופן הכנת הקפה ורמת הקלייה. טעם הקפה יכול להיות מרוכז יותר ומודגש יותר, או פחות. בנוסף לכך, גם תכולת הסוכר, חלב או גורמים אחרים יכולים להשפיע על טעמו. 

התוצאה הסופית

לסיכום, מומלץ להכין קפה מפולי טריים ואיכותיים ולהכינם בהתאם לשיטת ההכנה המועדפת עליכם. בחירת פולי קפה יכולה להיעשות בהתאם לטעם האישי שלכם. תמיד ניתן לנסות סוגים חדשים של פולי קפה, או לערבב ביניהם. רבות הדרכים להכין קפה ולגלות עולם חדש של טעמים.

דילוג לתוכן