פסטה היא כבר לא רק של איטליה, וכל העולם נהנה ממוצר המזון הנוח, הטעים והפופולארי הזה. פסטה טרייה לעומת זאת היא אמנות שלא רבים מתנסים בה. למרות הזמינות הגבוהה, למרות המחיר האטרקטיבי, הרבה אנשים בישראל פשוט לא מודעים עדיין לנושא זה, והגיע הזמן להתעורר.
פסטה יבשה היא כמו כל מוצר מדף אחר – עלולה להיות ישנה, עברה הרבה בייצור, שילוח וישיבה על המדף, וכמות האנרגיה החיונית שבה תהיה בהכרח נמוכה הרבה יותר מאשר בפסטה הטרייה. אם תחשבו על זה, הרי מדובר במוצר טרי וחי, מלא רכיבים חיוניים וחומרי הזנה, לעומת מוצר יבש לגמרי שתלוי אך ורק ברוטב.
פסטה טרייה – כי פסטה זה לא רק הרוטב
בגלל שאנשים התרגלו לפסטה יבשה, הרי שלמרבית הישראלים פסטה זה משהו שמחזיק את הרוטב. לא ככה באיטליה, שם הפסטה הטרייה היא עניין של יום-יום, והם מכירים באיכויות השונות, המרקמים השונים, והטעמים השונים, כן, קראתם נכון, הטעמים השונים של הפסטה. הנה לפניכם מספר דוגמאות לסוגי פסטה:
- פסטה בלרינה סלק – פסטה טרייה בצורת ספיראלה, עם צבע סגלגל ומתיקות קלה של סלק
- ניוקי בטטה – פסטה מאוד פופולארית, הניוקי טעים להפליא וטרי להפליא, במתיקות של בטטה
- רביולי ריקוטה ותרד – אחת הפסטות הטעימות בעולם, עם גבינת הריקוטה המפורסמת והתרד הטרי
עושה חשק? גם לנו!
לא רק טעים ומפתה, אלא גם בריא, הפסטה הטרייה מכילה כמות נאה של רכיבים תזונתיים, כולל חלבון איכותי שמגיע מחיטת דורום, מה שיוצר תחושת שובע לאורך זמן רב. פסטה טרייה אמיתית לא מכילה חומרים משמרים כלל וגם לא צבעי מאכל, עשויה תמיד מירקות טריים וחיטת דורום 100%, ונעשית בכמויות קטנות יחסית, כדי לשמור עליה מנפילה לאיכות תעשייתית.
כדי ליהנות מהיתרונות הללו, של טעם משובח, איכות גבוהה, ובריאות מיטיבה מהפסטה שלכם, צריכים לאכול אותה טרייה, ולא יבשה. פסטה טרייה יש לשמור בקירור, שכן שוב, מדובר במוצר טרי. אנו חוזרים על כך מפני שמרבית הישראלי מייחסים למילה פסטה את אותו מוצר נחות ויבש שמוצאים בשקיות על מדפים ברשתות המזון, אז זכרו כי כאשר מדובר בפסטות טריות, זה מוצר חי שדורש קירור ומעניק בתמורה מתנות מופלאות.